Monday, August 07, 2017

Nursyifa turns 8


Happy birthday Nursyifa turns 8years old...
May Allah shower my kids with blessing and show them the correct path. One that leads them and their parents to Jannah...amin...
I love you all...
Happy Birthday kakak...😘





Small celebration for my princess 👸


Kad birthday syifa mama buat special...kreatif dak maknyerr...😜

Home sweet Home
Ok laaa kan...
syifa bw pi sekolah, kawan dia minta buatkan kad camni jugak...
hahaha...

Hadiah dia lego...
Hahaha...
brpa tahun asyik lego je kakak...
xpernah boring....dia pnya hobi...dia pnya favourite...
😄😄😄
Mama hadiahkan lego, papa pon sama...
Ini koleksi lego dia yang ke berapa entah...

Senyumam kegembiraan
Hahaha

Dan hari tersebut jugak outing pegi sini...


Dak nie tumpang skaki
Nak jugak mcm kakak...

And lastly...
Doodle utk NURSYIFA






Saturday, May 27, 2017

My bongsu - Nursofia Azhar


Assalamualaikum...
setelah sekian lamanya....hihihi....
introducing  the only last one, the bongsu also,
my little princess
Nursofia binti Azhar. Lahir pada 08 december 2016...berat 3.45kg 10:44am....
Three!!! Yess, cukup la tiga jee...hahaha...

Atok call her gegirl "gegirl atok" sangattttt...
Abang aqil panggil cofiii'aa (mcm biasa la mat saleh sorang ni, pronounce seketui2).

Pregnant kan sofia nie smpi nak deliver scan memang tak nampak, dia punya simptom sama mcm syifa & aqil (but more to syifa la ms 1st trimester, mabuk teruk, smpi drip berbotol2 jgk) haishhhh....thats why la three...xkuat dah I rasa...
Even sometime rs nak lg sorang...hahaha...oppsss....

Sofia suara paling kuat, mama kejutan budaya jap, mommy blues pon ye, sbb dia bongsu, so perangai tu mmg lain macam sikit dari abang & kakak .....fuhhhhh...ekceli masa dalam tempoh confinement jela....lps dh masuk keje baru laa mama dah boleh adapt ngan perangai anak kecik ...
Ni gara-gara nak handle abang yg baru 2y 3mth dah dapat adik...phewww sangat mencabar keimanan dan kesabaran....hahaha....
salute la dkt ibu2 yg anak rapat2 dan kecik2.....Baru terjadi dalam life I, cus syifa & aqil beza 5years....kakak dh pandai handle adik....Next beza 2years pulak mendapat laaaa makkk nyerrrr mn nak handle si abang, mn nak handle si adik....mujur laa si kakak memahami....

Nursofia, nama yang diberi oleh kakak...sebab mama blurrrr nak letak nama apa, daftar pon lewat nama dia....mama expected pon boy laa konon, even naluri kata girl...so mmg xprepare nama....kakak nak NS sama dengan dia...Nursyifa & Nursofia....dah 13may17 sofia 5bln, baru mama cari maksud nama sofia. Cantik rupanya anak mama nie....sesuai dengan orangnya....yg memang cantik....hahaha....
"sofia means beautiful"...

Sofia ni adik abang sangatttttt, abang sayang lebih kat adik nie, tak pernah menunjukkan tanda2 jealous atau marah dekat adik....sentiasa sayang peluk cium....tiap2 malam lari tido sebelah baby, mama yg risau...
Bila keluar kena bawa baby jugak, tak boleh tinggal, anak orang lain usik barang baby, dia marah, amboiiii takkk ehhh....ni baby cofii'aa nyer....hihihi....harap smpi besar la abg caring adik mcm ni...tp kalau dengan kakak phewww, asyik nak bergadoh jew pulak...faktor jarak umur yg jauh kot....hahaha....

Kakak syifa pulak memang title kakak sangattt dah, pandai dah jaga adik, klu tak larat nak dukung sbb sofia bam bam ngat, buka je citer didi & friend senyap lah dia...
Fresh New born


Tiga2 anak mama fully breastfeeding 2y, sofia lg 19 month to goes....moga diberi kekuatan mental & fizikal...Alhamdulillah rezeki anak2 mama...❤



P/s: ada label baru laa #Nursofia



Friday, December 02, 2016

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...